Bouwkundige keuring Hommelseweg Arnhem
Bouwkundige keuring Hommelseweg Arnhem, uitgevoerd door bouwkundige keuring Arnhem.
Deze karakteristieke benedenwoning heeft 92m² woonoppervlak met 2 (slaap)kamers, een royale tuin en een achterpad met berging. De woning is nu goed bewoonbaar, maar wilt u het moderniseren naar deze tijd, dan heeft het wat aandacht nodig. Hiermee is rekening gehouden bij het bepalen van de vraagprijs.
Uniek aan deze woning is de ruime achtertuin. De tuin is ook bereikbaar middels een achterom en er is een eigen berging.
Indeling
Begane grond:
entree, hal, toilet, toegang tot de kelder (op stahoogte) en de woonkamer. De ruime woonkamer van ca. 34m2 heeft een gezellige open keuken en aan de achterzijde een serre. Vanuit de keuken is de compacte badkamer bereikbaar. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich de 2 slaapkamers, 1 op de begane grond en de ander op de 1e verdieping. Beide slaapkamers met handige vaste kast.
Tuin:
de ruime achtertuin is gelegen op het oosten en bereikbaar middels de achterom.
Afmetingen:
Woonkamer ca. 34m2
Keuken ca. 11m2
Slaapkamer 1 ca.12m2
Saapkamer 2 ca. 12m2
Serre ca. 7 m2
Kelder ca. 6m2
Bijzonderheden:
Verwarming: gaskachels
Warm water: boiler (eigendom)
Isolatie: dubbel glas
Bouwjaar: 1933
Tuin: oost
Bouwkundige keuring Hommelseweg Arnhem
Bouwkundige keuring Arnhem heeft voor deze woning aan bouwkundige keuring uitgevoerd, bedoeld voor een NHG aanvraag.
Verschil met een gewone aankoopkeuring is dat er bij een NHG keuring een extra bijlage bijgevoegd wordt, met alle bouwlagen per element gespecificeerd, hetgeen vereist is door een financiële instelling. Op deze wijze kan men in één oogopslag zien wat de kosten zijn voor herstel per direct en op termijn van 1-5 jaar.
Wanneer een financiële instelling een dergelijke keuring eist, dan zijn de kosten hiervoor veelal fiscaal aftrekbaar. Er is zodoende geen enkele reden om een keuring niet uit te laten voeren.
Met name de gevels zijn goed geïnspecteerd, in verband met scheuren in het metselwerk. Scheuren kunnen tekenen zijn van funderingsproblematiek, maar hoeft niet altijd zo te zijn.
Wanneer een dergelijk probleem geconstateerd wordt, dan wordt duidelijk in het rapport opgenomen dat een funderingsonderzoek aan te bevelen is. Men kan in eerste instantie volstaan met een basis funderingsonderzoek, zoals een lintvoegmeting en vloerwaterpassing. Op deze wijze krijgt men al een goed beeld van eventuele zakking van de woning.
Belt u gerust voor meer informatie over een eventuele bouwkundige keuring of bouwadvies.