Overtollig vocht in huis

Overtollig vocht in huis

Overtollig vocht in huis kan worden bestreden na een grondige inspectie door bouwkundige keuring Arnhem.overtollig vocht in huis

Heeft u last van overmatige condensvorming binnenshuis? Beslagen ruiten, schimmelplekken en andere sporen van vocht op wanden en muren vormen hiervan een indicator. Het betekent dat waterdamp, bijvoorbeeld van het koken, baden of het drogen van de was binnenshuis onvoldoende uitweg vindt, waardoor deze neerslaat op ramen en muren – met alle gevolgen van dien!

Gelukkig kunt u deze vochtproblematiek eenvoudig zelf verhelpen door regelmatig te luchten en de woning goed geventileerd te houden. In de meeste gevallen zal de luchtvochtigheid op die manier binnen de perken blijven en behoud u een gezond leefklimaat. Soms echter is er meer nodig om de lucht binnenshuis te optimaliseren, in dergelijke gevallen kunt u baat hebben bij één of ander ventilatiesysteem.

Overtollig vocht in huis

Bouwkundige keuring Arnhem biedt u tal van specialistische onderzoeken en keuringen, waarbij onze vochtproblematiek – analyse eenduidig inzicht verschaft van de staat van uw interne leefklimaat en de mogelijkheden die u heeft om deze te verbeteren. Wij beschikken over een team van gekwalificeerde ingenieurs die uw vochtproblemen eenvoudigweg bij u thuis op komen nemen en er ter plaatste een oordeel en advies aan kunnen verbinden.

Zo kunnen wij u informeren omtrent de concrete oorzaak van overtollig vocht in huis, ongeacht of deze binnenshuis of buitenshuis te vinden zijn. Zo kan het namelijk ook voorkomen dat uw vochtproblemen niet verband houden met intern condensatievocht, maar juist met vocht van buiten dat zich een weg naar binnen heeft weten te banen. Denk bijvoorbeeld aan optrekkend vocht, dat langzaamaan binnen uw pand of woning omhoog kruipt dan wel doorslaand vocht: Neerslagwater dat de poreuze buitenlagen van het pand heeft weten te doordringen, en op die manier binnenshuis voor vochtplekken en verstoring van het leefklimaat zorgt.

Bouwkundige keuring Arnhem is bekend met de meest uiteenlopende oorzaken van vochtproblemen binnen de regio. Regio gebonden factoren zoals bouwstijlen en grondwaterspiegel kunnen een cruciale rol spelen bij het ontstaan van vochtoverlast binnenshuis maar ongeacht de oorzaak van uw vochtprobleem: Bouwkundige keuring Arnhem lost het snel en effectief voor u op! Bel daarom meteen voor het maken van een afspraak en behoedt uzelf voor onnodige schade door overtollig vocht binnenshuis.